February 05, 2012, 18:52:04

Author Topic: BeetanTone  (Read 27012 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline koora

• rudeboy
  • Sr. Member
  • *
  • fight the power
    • View Profile
Re: BeetanTone
« Reply #15 on: September 20, 2008, 16:02:02 »
pirating is a must! rebel music  ;D
Quote from: Oskar
Nije bitan samo ska toliko. Bitno je da se ti dobro osjecas dok pjevas.
Vazno je da dobro prasite, a na vasu mjuzu mozete puno toga dobroga nakalemiti.
Jesus is my friend

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
« Reply #16 on: September 22, 2008, 00:03:23 »
Dobro je, dobro je. Svidja mi se.
Svidja mi se i boja glasa ovog djevoj?eta. :-X
Moglo bi biti nesto od vas.
A jel slobodno napisem i kritike? Konstruktivne, dakako.

Offline AresIV

• Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #17 on: September 22, 2008, 00:58:23 »
Uvijek... kritike su uvijek dobrodošle...  ;)
"Apolitičan sigurno nisam, a apolitični ljudi niti ne postoje (to je samo izgovor za ustaše :))." by Pressure Drop

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
« Reply #18 on: September 22, 2008, 01:42:08 »
Pa slusaj, ptijateljstvo je vazno, ali nemres 3 od 4 pjesme stavit o prijateljstvu. Nadam se da se taj omjer nece danas-sutra ponovit i na albumu.
Drugo, ali, po meni, i najvaznije... je da izbacis te punk rifove iz pjesmi i odmaknete se od tih punk dionica. Mozete biti itekako zestoki i bez toga. Nabavi si radje neke efekte na kojima ces dobiti na specificnosti zvuka. Ili, ako ti je dosadno lupati samo ska... uci neki brzi jazzy ritam s kojim mozes ubrzavati i raditi prelaze. Vjeruj mi, dobili biste jos puno vise na prepoznatljivosti. Mislim, nije ni ovako lose, ne zvuci pre zestoko, ali mogli biste biti pravi majkojebci. ;D

Inace, meni se svidja. Cura je ok i ona vam moze biti najjaci adut.
Podsjecate me na nekoga, ali se ne mogu sjetiti na nekoga. Mislim da bi to mogao biti jedan stari domaci punk band, ali ne znam jel to to.
Nema veze..... uglavnom, samo nastavite i rezultati ce doci.

Offline AresIV

• Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #19 on: September 22, 2008, 02:08:34 »
Pa slusaj, ptijateljstvo je vazno, ali nemres 3 od 4 pjesme stavit o prijateljstvu. Nadam se da se taj omjer nece danas-sutra ponovit i na albumu.
Drugo, ali, po meni, i najvaznije... je da izbacis te punk rifove iz pjesmi i odmaknete se od tih punk dionica. Mozete biti itekako zestoki i bez toga. Nabavi si radje neke efekte na kojima ces dobiti na specificnosti zvuka. Ili, ako ti je dosadno lupati samo ska... uci neki brzi jazzy ritam s kojim mozes ubrzavati i raditi prelaze. Vjeruj mi, dobili biste jos puno vise na prepoznatljivosti. Mislim, nije ni ovako lose, ne zvuci pre zestoko, ali mogli biste biti pravi majkojebci. ;D

Inace, meni se svidja. Cura je ok i ona vam moze biti najjaci adut.
Podsjecate me na nekoga, ali se ne mogu sjetiti na nekoga. Mislim da bi to mogao biti jedan stari domaci punk band, ali ne znam jel to to.
Nema veze..... uglavnom, samo nastavite i rezultati ce doci.

Ovo je tako ispalo da su te 3 u izboru od ove 4 pisme, ima ih još 10, tako da ima svega, tj bit ?e svega :)
Što se ti?e punk dionica, moraš uzet u obzir da je nas 7 u bendu i da imamo relativno razli?ite glazbene ukuse. Dvoje slušaju tipa ska/dub/reggae, troje slušaju ska/punk, a ovo dvoje ostalih slušaju rock i metal. Još jedna bitna stvar je da lead gitarist je nastrojen ina?e na žeš?u glazbu, tako da je i tu dio te "agresivnosti". Misliš da si prvi koji je to reka!? Nisi... jedni kažu ukinite distorziju i punk, drugi kažu obavezno to ostavite, dok bi tre?i još nešto žeš?e (Ajrish :D)... pogledaj na to da nema šanse da udovoljiš svakom, to je ?injenica. Ja i vokalistica težimo tome što ti želiš, dakle sve na bazu ritma i efekata, dok truba? i gitarist povla?e na svoju stranu, tako da smo pokušali prona? neku (zlatnu) sredinu.

Cura nam i je najja?i adut, iskreno, još je povu?ena jer nikad nije nastupala live i to, al kad to proradi... jao si ga svima. :D

Pogledaj još jednu stvar... mi smo relativno mlad bend, postojimo cca 10 mjeseci. Treba pro? još dosta vremena mislim da se iskristaliziramo u "nešto", dakle da se kaže "oni sviraju to i to", sad da se mene pita koju vrstu glazbe sviramo, ja bi reka... ... ... "neznam, možda neki ska/reggae/dub/punk/rock/"
Imaš npr. Antenat koji je godinama tražija neku smjernicu, nešto da se definiraju, svirali su u po?etku neki ska, pa neki ska-punk, i nakon nekog vremena našli su se na ne?em šta svakom paše i sda je to to. Skre?em pažnju na taj period koji je potreban da se sve dovede u red.

P.S. Koji bend?
"Apolitičan sigurno nisam, a apolitični ljudi niti ne postoje (to je samo izgovor za ustaše :))." by Pressure Drop

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
« Reply #20 on: September 22, 2008, 02:25:05 »
Ne mozes svima udovoljit. To je jasno. Jebiga, vidjet cete kako ce se stvari razvijati.
Pazite da ne idete za Antenatom. Ne treba vam taj neki melankolicni stih u pjesmama koji vam zacas pojede svu zivost. Osim, ako niste jebaci ko Manu Chao, naravno.

Bend se zove Generali ja mislim, a pjesma koje se jedino sjecam po nazivu je "Crni snijeg". Pao je crni snijeg na Zagreb.
Ma sigurno si cuo... ;D

Offline AresIV

• Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #21 on: September 22, 2008, 02:34:40 »
Ne mozes svima udovoljit. To je jasno. Jebiga, vidjet cete kako ce se stvari razvijati.
Pazite da ne idete za Antenatom. Ne treba vam taj neki melankolicni stih u pjesmama koji vam zacas pojede svu zivost. Osim, ako niste jebaci ko Manu Chao, naravno.

Bend se zove Generali ja mislim, a pjesma koje se jedino sjecam po nazivu je "Crni snijeg". Pao je crni snijeg na Zagreb.
Ma sigurno si cuo... ;D

Vidit ?emo, imamo dosta "zvijezda vodilja" osim Antenata, ne brini ;)

Vidit ?emo šta ?e do? s vremenom :)

EDIT: Nikad ?uo za te generale i crni snijeg :)
« Last Edit: September 22, 2008, 02:36:36 by AresIV »

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
« Reply #22 on: September 22, 2008, 02:52:29 »
Ma znam da nisi. ;) Zato i nisam odmah rekao o kome se radi. To je neki stari demo band i svirali su neki cudan punk krajem '80-ih. Imao sam kazetu sa koje su se jedva razaznavali zvukovi. ;D
Nista, drzite se Golema i slicnih i boli vas kurac. Ove metalce i punkere na lanac i da vidis.
Mozda jednom i zasvirate na Skaville-u. ;D

Offline Shnenokla

• rudeboy
  • Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #23 on: September 22, 2008, 07:02:04 »
Najbolje bi bilo da Oskar lepo osnuje bend :D
Pa dobro,mora malo da se trza izmedju pravaca pa nacice se na kraju sredina...
Ako ne,ti lepo jednog po jednog iz benda :D Tu se radi o cistoj psihologiji ;D,najveci autoritet ce pobediti,pa se potrudi ;)  Ma stopicete se vi,bice od vas nesto ;)
I ja pevam u bendu..pravac je neki psihodelicni rok,bluz,jazz i sta sve vec,ali moze se reci da se stapa u jedan..Nego htela sam da kazem da i meni ne cuci bas taj pravac,ne mogu da iskazem svoje pravo ja :-\
a nisam bas najveci autoritet :-\
Stalno im ubacujem koske da sviramo nesto brze,dinamicnije,mocnije..al' stvaraoca vecito neka tuga salece :D
Nista dok ja ne zasviram trubu ili neki trombon :D Ovako mogu da se bunim do sutra..
I Oskare ne izvoljevaj vise,neces da dobijes autogram sutra,nego se i ti uhvati za neko sviralo pa da festa pocne :D

Offline Ajrish

• rudeboy
  • Sr. Member
  • *
  • gusar
    • View Profile
« Reply #24 on: September 22, 2008, 12:05:25 »
evo arese da i ja konacno nesto pohvalim  ;D

na prvom mjestu je vokal, stvarno top klasa, jedino mi je upalo u uho kad u jednoj pjesmi spomene rijec kurac, mislim sve 5 ali fine djevojke se ne bi trebale sluztiti takvim izrazima jer ruzno zvuci, a i vi niti ne ciljate biti neki opaki macho combat ska bend.
drugo, treba proraditi na imenima pjesma, ona balkanSKA ima stvarno pretreš ime  ;D

ali sve u svemu nimalo lose, ona jedna stvar mi je bas upala  u uho i izvrtio sam je 20 puta na ripitu
 :-*
« Last Edit: September 22, 2008, 12:06:57 by Ajrish »

Offline AresIV

• Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #25 on: September 22, 2008, 13:35:53 »

na prvom mjestu je vokal, stvarno top klasa, jedino mi je upalo u uho kad u jednoj pjesmi spomene rijec kurac, mislim sve 5 ali fine djevojke se ne bi trebale sluztiti takvim izrazima jer ruzno zvuci, a i vi niti ne ciljate biti neki opaki macho combat ska bend.
drugo, treba proraditi na imenima pjesma, ona balkanSKA ima stvarno pretreš ime  ;D

ali sve u svemu nimalo lose, ona jedna stvar mi je bas upala  u uho i izvrtio sam je 20 puta na ripitu

Heh, znaš koliko smo je nagovarali da to izgovori, pa eto... :) Je možda malo je grezo, al tako je kako je. Nema nazad sad. :)
Šta se ti?e BalkanSKA-e, u po?etku je bila "Balkanska militantna :D", pa je sad ovako, ko zna kako ?e na albumu bit...
Al na koncertu to izgleda ovako:

Gitarist: "Ajmo Nema problema!"
Bubnjar: "Koja je to!???"
Gitarist: "Pa šta smo je tre?u napravili"
Bubnjar: "Aha tre?a!?"
Gitarist: " Da!"

Stvar je u tom da nemamo imena za sve stvari nego imamo neke interne gluposti. Kad se izda neki album ili nešto, onda ?e se i na tom poradit.

Koja stvar... !? :D

Offline Ajrish

• rudeboy
  • Sr. Member
  • *
  • gusar
    • View Profile
« Reply #26 on: September 22, 2008, 15:56:32 »

Heh, znaš koliko smo je nagovarali da to izgovori, pa eto... :) Je možda malo je grezo, al tako je kako je. Nema nazad sad. :)
Šta se ti?e BalkanSKA-e, u po?etku je bila "Balkanska militantna :D", pa je sad ovako, ko zna kako ?e na albumu bit...
Al na koncertu to izgleda ovako:

Gitarist: "Ajmo Nema problema!"
Bubnjar: "Koja je to!???"
Gitarist: "Pa šta smo je tre?u napravili"
Bubnjar: "Aha tre?a!?"
Gitarist: " Da!"

Stvar je u tom da nemamo imena za sve stvari nego imamo neke interne gluposti. Kad se izda neki album ili nešto, onda ?e se i na tom poradit.

Koja stvar... !? :D
e i ona se da na svasta nagovoriti  :D

ma ona predzadnja, pitam se. najvise mi se svidjaju odugovlacenja eeeeeeee.
cak se i bekvokal dobro uklopio iako ima malo feguljast glas  ;D

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
« Reply #27 on: September 22, 2008, 19:43:59 »
Nista dok ja ne zasviram trubu ili neki trombon :D Ovako mogu da se bunim do sutra..
I Oskare ne izvoljevaj vise,neces da dobijes autogram sutra,nego se i ti uhvati za neko sviralo pa da festa pocne :D

Paaa, mozda i budem dok naucim trubu. ;D Za sad mi jedino ide sviranje carobne frule.

Offline AresIV

• Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #28 on: October 14, 2008, 02:07:03 »
Koncerti u budu?nosti (za sada potvr?eno), pa kome je uz put :D

11.07.08 Kocka (Split)
11.14.08 MKC Pri Rdeci Ostrigi (Škofja loka - Slovenija)
11.15.08 Brucošijada PMF-a (Boogaloo - Zagreb)

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
« Reply #29 on: October 24, 2008, 00:58:03 »
BeetanTone una banda de Croacia de ska/dub/punk que nos envia su material para compartir.

+ info: www.myspace.com/beetantone
Publicado por balaperdida en 3:36 0 comentarios
Etiquetas: BeetanTone

:D