February 05, 2012, 19:24:39

Author Topic: Che Sudaka  (Read 3181 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
Che Sudaka
« on: November 02, 2007, 18:05:07 »

Che Sudaka

Nakon 8 godina borbe protiv Golijata u argentinskom Mar del Plata, Leo i Hernán kao jedini preostali clanovi argentinskog benda Correcaminos, dolaze u Barcelonu i formiraju Che Sudaku 2002. godine. Zbog cinjenice da dolaze iz Mar del Plata, nikad nisu dobili priliku snimiti album u Buenos Airesu, koljevci argentinske glazbene produkcije. Svi oni potjecu iz srca Argentine, osim Rodriga polu Francuza koji je zivio nekoliko godina u Senegalu. Kako su stigli u Barcelonu, momci prezivljavaju kao ulicni muzicari. Sreca im se nasmijesila kada ih je otkrio bivsi pjevac Mano Negre (Manu Chao?), koji je vec pomogao mnogim ulicnim sviracima snimiti album da ga prodaju na ulicama.
Samo ime benda vuce korijen iz jedne pjesme staroga benda, a Leo ga objasnjava ovako:
U Argentini smo bili ponosni Argentinci, no kada smo stigli ovamo, osjecali smo se ponajvise kao Sudake: Argentinci, Chileanci, Peruanci... osjecali smo da dolazimo iz istoga svijeta. Vjerojatno ko "Jugovici" gastarbajteri. Hehehe...
Izmedju ostalog "che" je u Argentini nacin/izraz na koji nekome kazes da se pokrene, da skupi energiju. Dolazi iz mapuche jezika i oznacavao je "prijatelja" kod prastanovnika Indiosa.
Pjesme pise Leo i potjecu najvecim djelom iz iskustva sviranja po ulicama te teskog zivota prvih mjeseci po dolasku u Europu. Svaka pjesma ima povijest i svako na svoj nacin sudjeluje u kreaciji iste.
Clanovi grupe imaju razlicite utjecaje i uzore na svoje stvaralastvo: Los Fabulosos Cadillacs, Todos
tus Muertos, Mano Negra, Rubén Blades, Bob Marley, Peter Tosh, Sumo (misticki bend iz Argentine), Cafe Tauba. Razlicitost preferencija je siroka i iskustva variraju: Manuel, gitarist, ima jazz i tango background; Teclas, klavijaturist, bossa nova i tradicionalni folklor iz Argentine i svaki od njih ima svog idola. Manu Chao je utjecao na cijelu generaciju muzicara, dok su Macaco, Ojos de Brujo, Dusminguet vise sadasnji.
Sin Papeles (bez para) je motto pjesma benda i govori o tome da, ako nisi "u sistemu", jednostavno ne postojis u Europi u smislu univerzalnih ljudskih prava. Pjesma pak, Cosmopolitan Town, zeli svojim upbeatom ispricati kako Barcelona moze izgledati kao Babylon kada ljudi ulaze u nevolje tezeci pretjeranoj ugodi.
Che Sudaka je djelic urbane poezije u dzungli modernog Babylona, kapljice nade u oceanu individualizma. Zapisi sto cine nase dane sretnima. U slucaju da zabrane ples, glasovi usute, a gitare i bubnjevi stave pod kljuc, njihovi albumi ce biti tu da nas podsjete da glazba um lijeci, a da su muzicari doktori za dusu.

TRIPPI TOWN (2003)

1. Cosmopolitan time
2. Sin papeles
3. La cacerola
4. La guerra es por dentro
5. Mirando el mundo al reves
6. Utopias para no morirme
7. Perros de la calle
8. Lo que te quiero decir (live)
9. Che* dubwise version

ALERTA BIHOTZA (2005)

01- Alerta Bihotza
02- Bam*Bam
03- Sólo uno mismo
04- La Cacerola
05- Bihotza
06- Salta Galera
07- La Guerra
08- Somos más -qué difícil-
09- A decir
10- Too Much
11- Grito paz
12- Amores - Trenecillo
13- Cosmopolitan
14- Sin Papeles
15- Taliban
16- No te voy a Adorar
17- Per la Strada

MIRANDO EL MUNDO AL REVES (2007)

1- Ciego
2- Usted
3- Mirando el mundo al reves
4- Silence raval
5- Almas rebeldes
6- Arma dispuesta
7- Todo vuelve
8- Que natural
9- Menino da rua
10- Politancosmo time
11- Dificil ser igual
12- Walking downtown
13- Ona kasuita

Sluzbena stranica.
« Last Edit: September 16, 2008, 11:38:34 by Oskar »

Offline ducia

• Newbie
  • *
    • View Profile
Re: Che Sudaka
« Reply #1 on: September 14, 2008, 00:03:05 »
Sjajan bend. Relativno skoro sam ih "otkrio" i stvarno se iznenadio nekim pesmama. Favorit mi je Trencito sa albuma Alerta Bihotza.

Nego interesuje me zna li ko ciji je zenski glas u pesmi La Guerra? Potseca me na Dankinju Natasju.

Offline AresIV

• rudeboy
  • Hero Member
  • *
    • View Profile
« Reply #2 on: September 14, 2008, 17:12:13 »
Sad u KSET-u kad su Officeri nasupali, Vojko (bivši ?lan) je ima majicu Che Sudake :D
"Apolitičan sigurno nisam, a apolitični ljudi niti ne postoje (to je samo izgovor za ustaše :))." by Pressure Drop

Offline AresIV

• rudeboy
  • Hero Member
  • *
    • View Profile
« Reply #3 on: February 25, 2009, 20:49:51 »
Osvojili su me u KSET-u 01.02.
"Apolitičan sigurno nisam, a apolitični ljudi niti ne postoje (to je samo izgovor za ustaše :))." by Pressure Drop

Offline Ajrish

• rudeboy
  • Sr. Member
  • *
  • gusar
    • View Profile
« Reply #4 on: February 25, 2009, 22:14:27 »
Osvojili su me u KSET-u 01.02.

kad si laka roba, svakva cuda tebe osvajaju  :P

Offline vetzo

• rudeboy
  • Full Member
  • *
  • zagorski tarzan :)
    • View Profile
    • skazine
« Reply #5 on: March 14, 2009, 18:26:19 »
kad si laka roba, svakva cuda tebe osvajaju  :P
potpisujem, cak sam ga i ja uspio osvojit :) a ruzan sam koliko i glup -> dakle jako  ;D
mozda nisam lijep, bogat i pametan, al sam zato neugodan ko prst u guzici :)

eksklulzivno skaville playing list

Offline AresIV

• rudeboy
  • Hero Member
  • *
    • View Profile
« Reply #6 on: March 15, 2009, 00:08:01 »
potpisujem, cak sam ga i ja uspio osvojit :) a ruzan sam koliko i glup -> dakle jako  ;D

Ljubav! :))