February 05, 2012, 17:57:20

Author Topic: Ska-P Banda de ska-hardcore española  (Read 7133 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
Ska-P Banda de ska-hardcore española
« on: August 10, 2008, 15:34:24 »
U stilu, u pederskom glasu, u onom jadnom sintisajzeru sto simulira trube i u punk gitarama. I na kraju je problem u pretencioznom nazivu grupe sto su si ovi spanjolski shabani dodjelili. Oni su obicni kicasti cirkusanti i da su u Americi bili bi uz bok pussy-ska-pop-punk-emo bendova.
Ak je vama ovo dobro, uzivajte.
« Last Edit: August 11, 2008, 16:09:36 by Oskar »

Offline koora

• rudeboy
  • Sr. Member
  • *
  • fight the power
    • View Profile
Ska-P Banda de ska-hardcore española hehehe
« Reply #1 on: August 10, 2008, 15:44:51 »
onda kad nije u parama stvar zapni za cirkus  :o
Quote from: Oskar
Nije bitan samo ska toliko. Bitno je da se ti dobro osjecas dok pjevas.
Vazno je da dobro prasite, a na vasu mjuzu mozete puno toga dobroga nakalemiti.
Jesus is my friend

Offline crvenokozac

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #2 on: August 10, 2008, 16:51:21 »
U stilu, u pederskom glasu, u onom jadnom sintisajzeru sto simulira trube i u punk gitarama. I na kraju je problem u pretencioznom nazivu grupe sto su si ovi spanjolski shabani dodjelili. Oni su obicni kicasti cirkusanti i da su u Americi bili bi uz bok pussy-ska-pop-punk-emo bendova.
Ak je vama ovo dobro, uzivajte.

Offline crvenokozac

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #3 on: August 10, 2008, 16:56:16 »
Bi kitu labudovo ,americki skapoppantralalalapikitap bendovi pjevaju o pivi i frathouse tulumima, ska-p se bavi ozbiljnim politickim i socijalnim temama,samo im je glazbeni izrazaj vise soft i prihvatljiviji siroj publici,sto je uostalom i cista petica za promicanje ideja. Uostalom zabavni su i uvijek mi ugodni za poslusati. To sto ti i jos neki ljudi imate sindrom olckul chru rud bojsa pa vam ide na zivce kad svaki klinac slusa ska-p,to je druga stvar. uostalom koliko sam ljudi samo isfurao ska, onaj integralniji, tako sto sam poceo sa Ska-P

Offline Smack!

• rudeboy
  • Hero Member
  • *
  • nema hejta za okus od grejpa
    • View Profile
    • www.klubkulture.org
« Reply #4 on: August 10, 2008, 17:21:55 »
I ja sam krenuo sa Ska-P, isto ko i ve?ina ekipe... pa nije to neki bed, iako sam bend danas gledam iz pozicije da su oni više Punk-S bend..

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
« Reply #5 on: August 10, 2008, 17:23:36 »
To sto ti i jos neki ljudi imate sindrom olckul chru rud bojsa pa vam ide na zivce kad svaki klinac slusa ska-p,to je druga stvar. uostalom koliko sam ljudi samo isfurao ska, onaj integralniji, tako sto sam poceo sa Ska-P
Ide mi na zivce sto imaju ska u imenu i sto ih svi koji ih slusaju stavljaju na sam tron ska muzike. I onda ih opisuju kao zabavne, vesele, simpaticne, a meni se kenja. I da, gadljiva mi je njihova velika popularnost koju su stekli preseravanjem, a bez ikakve podloge.

sindrom olckul chru rud bojsa ???
Daj mi malo pojasni kakav je to sindrom od kojeg patim, nisam siguran da sam te razumio.

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
« Reply #6 on: August 10, 2008, 17:27:59 »
I ja sam krenuo sa Ska-P, isto ko i ve?ina ekipe... pa nije to neki bed,

Pa normalno da nije bed, zasto bi bio bed?
Bed je kad ih dizu u nebesa, a nisu culi bar 10 spanjolskih ska bendova koji su bolji od njih.
Evo, npr. ovaj Kaso Perdido sto si stavio. Slican stil, ali bolji band. Bar meni.

Offline koora

• rudeboy
  • Sr. Member
  • *
  • fight the power
    • View Profile
« Reply #7 on: August 10, 2008, 18:15:21 »
a nisu culi bar 10 spanjolskih ska bendova koji su bolji od njih

vozi nagodinu u voz  ;D bar jedan...
Quote from: Oskar
Nije bitan samo ska toliko. Bitno je da se ti dobro osjecas dok pjevas.
Vazno je da dobro prasite, a na vasu mjuzu mozete puno toga dobroga nakalemiti.
Jesus is my friend

Offline Ajrish

• rudeboy
  • Sr. Member
  • *
  • gusar
    • View Profile
« Reply #8 on: August 10, 2008, 19:20:09 »
I ja sam krenuo sa Ska-P, isto ko i ve?ina ekipe... pa nije to neki bed,

Pa normalno da nije bed, zasto bi bio bed?
Bed je kad ih dizu u nebesa, a nisu culi bar 10 spanjolskih ska bendova koji su bolji od njih.
Evo, npr. ovaj Kaso Perdido sto si stavio. Slican stil, ali bolji band. Bar meni.

slazem se. potpuno ista stvar s punkom - ramones, sex pistols i exploited su ajmo rec okej bendovi i svatko pocne s njima, ali me zivcira kad se ekipa ne makne od njih, oni su za njih vrhunac glazbenih vidika i dize ih se u nebesa, a samo u spaniji i italiji se krije 24592 boljih bendova (bar po meni).

Offline crvenokozac

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #9 on: August 10, 2008, 21:33:21 »
To sto ti i jos neki ljudi imate sindrom olckul chru rud bojsa pa vam ide na zivce kad svaki klinac slusa ska-p,to je druga stvar. uostalom koliko sam ljudi samo isfurao ska, onaj integralniji, tako sto sam poceo sa Ska-P
Ide mi na zivce sto imaju ska u imenu i sto ih svi koji ih slusaju stavljaju na sam tron ska muzike. I onda ih opisuju kao zabavne, vesele, simpaticne, a meni se kenja. I da, gadljiva mi je njihova velika popularnost koju su stekli preseravanjem, a bez ikakve podloge.

sindrom olckul chru rud bojsa ???
Daj mi malo pojasni kakav je to sindrom od kojeg patim, nisam siguran da sam te razumio.

To je ista stvar kad se grandzeri odricu nirvane jer cobaina na majci nosi svaka depresivna tinejdzerica, rokeri Gunsa, napisao bih i metalci maidena,al oni imaju nekih drugih problema ;D

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
« Reply #10 on: August 10, 2008, 22:59:52 »
To je ista stvar kad se grandzeri odricu nirvane jer cobaina na majci nosi svaka depresivna tinejdzerica, rokeri Gunsa, napisao bih i metalci maidena,al oni imaju nekih drugih problema ;D
Ne, to nije ista stvar jer ja nisam pljuvao ni Skatalitese ni Specialse ni Bad Mannerse iako nista od toga ne slusam. Zasto bi ih i pljuvao kad imaju kvalitetu i simboli su ska pokreta. Ali, ti si Ska-P pogresno stavio u drustvo ovih velikana jer oni ne znace prakticki nista u ska svijetu. Oni jedino imaju zaslugu djelomicne popularizacije ska glazbe kroz svoj naziv. I to je ok, nemam nista protiv toga ni protiv njih.
Znaci, paralela ti je zakurac jer se Ska-P nije nikad nigdje etablirao kao nekakav faktor osim u walkmanima teenagera. Zato ga se ni nemam sta odricat kad ga nikad nisam ni slusao, ali ne zbog njihove popularnosti vec zbog nekvalitetne ska komponente.

Naprotiv, ja slusam bandove koje bi olckul chru rud bojsi ladno ismijali.

Offline crvenokozac

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #11 on: August 11, 2008, 09:48:04 »
U prici nije kljucno da li se radi o bendovima koji su etablirali zanr,nego o bendovima koji su zanr popuralizirali. Specialsi su zanr popularizirali prije 3 decenije, a ja govorim o malo blizem vremenu. Evo, ja ska u svim oblicima slusam vec namanje 7-8 godina i Ska-P mi jesu faktor da ga jebes. Isto kao sto su mi recimo Green Day bili i ostali faktor u punku, unatoc svemu sto ide uz njih. Jednostavno nemoj filozofirati i samo reci - ne svidaju mi se. Ti sad pokusavas racionalizirati svoj ukus pa onda pljujes na nacin koji je infantilan. Imaju pederski glas. Bo-fucking-hu, jel ti slusas ska ono? One skvicave crnce s Jamajke? ;D

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
« Reply #12 on: August 11, 2008, 15:53:38 »
Evo, ja ska u svim oblicima slusam vec namanje 7-8 godina i Ska-P mi jesu faktor da ga jebes. Isto kao sto su mi recimo Green Day bili i ostali faktor u punku, unatoc svemu sto ide uz njih. Jednostavno nemoj filozofirati i samo reci - ne svidaju mi se. Ti sad pokusavas racionalizirati svoj ukus pa onda pljujes na nacin koji je infantilan. Imaju pederski glas. Bo-fucking-hu, jel ti slusas ska ono? One skvicave crnce s Jamajke? ;D

Oces da ti napisem strucno, kroz oci i rijecnikom glazbenog kriticara kakav vokal imaju i sta kod njih ne valja? Mislim, makni se sa osobne razine pa ces vidjet da svoju "racionalzaciju" ne gradim na pljuvanju, a pogotovo ne infantilnom kakvim bi se jedino dao opisati tvoj glazbeni ukus.

Meni je Ska-P odli?an bend. Odli?an.
Druga je stvar što nemaju baš velike veze sa ska glazbom osim gitare koja ide bam-bam. Mislim , usporedite glazbu skatalitesa i ska-p-a. I nije da su sli?ne baš.
To kakvo ime imaju nije mi mnogo važno. Uostalom sad su Locosi pa ne vidim problema. :D

Ali nema se smisla ograni?avati glazbenim žanrovima. Što ima veze jesu li ska (a nisu) ako imaju dobru glazbu?  ::) Ako ti se svi?a slušaj, ako ne ne pljuj po njima i zovi ih na Skaville. ;D
Bar zbog toga jer su imali Ska u imenu haha :D

Meni je bas ok da ska bude ukalopljeno u ime banda, ali mi je totalno neprikladno staviti sam naziv zanra. Pa onda oni jadnici koji su se poceli furati na Ska-J pa Ska-T. Mislim, jebemti originalnost... takav bi od mene odma zavrijedio cveger po sred celenke.

Normalno da se nema smisla ogranicavati glazbenim zanrovima, a ako mi se ne svidjaju zasto ih ne bi pljuvao? Zato valjda postoji forum... da se i raspravlja. Ne pljujem ih u smislu nekakvog ponizavanja vec jednostavno ukazujem na mjesto koje im pripada. A tebi kako sam vec rekao: kad dodjes sa gliserom na Skaville, zasvirat ce i Ska-P. :D

Offline crvenokozac

• Newbie
  • *
    • View Profile
Re: Ska-P Banda de ska-hardcore española
« Reply #13 on: August 11, 2008, 17:53:33 »
Aha, oke, infantilan je moj glazbeni ukus, a ne tvoj odnos uopce prema pojmu ukusa.

Offline Ripper Roo

• rudeboy
  • Newbie
  • *
  • Ska! Ska! Ska!
    • View Profile
Re: Ska-P Banda de ska-hardcore española
« Reply #14 on: August 11, 2008, 21:32:58 »
@Oskar
Nadam se da ?u do?i dogodine :P. Naravno ne sa gliserom. Misliš da svi s otoka imaju glisere? Haha :D
Slažem se da ne pripadaju u ska domenu. Ali, po meni, sav taj tzv. ska-punk nema neke velike veze sa ska glazbom. Ima tu sjajnih bendova koje volim poslušati (Ska-p), ali kažem, nema mnoge veze sa Skatalitesima recimo. Pitanje je guraju li se oni sami tamo ili imamo utjecaj sveznaju?ih glazbenih kriti?ara?

Što se mene ti?e, ako do?em, radije bi volio vidjeti PASO i ARTS-e nego Locose. ?uo sam da nisu svi ?lanovi ostali pa neznam kako to zvu?i sada.

E i da, odli?an naslov teme ;D
Hej hoj jaganjac jaganjac