problem tzv. "ska-punka" je taj što ta muzika ima veze sa ska muzikom otprilike isto koliko i cijeli opus zdravka ?oli?a. zbog termina "ska" u terminu "ska-punk" ljudi misle da ska tako nekako zvu?i. nekima se ta muzika svidi i oni kažu da im se svi?a ska. nekima se ne svidi i oni kažu da je ska sranje.
Slazem se da je tzv. ska-punk djubre, ali cini mi se da ti negiras da se ska i punk uopce mogu "zamjesati" zajedno... ili se varam? Ako da, koji su po tebi bendovi koji uspjesno kombiniraju ska sa punkom?
nisam rekao da je ska-punk ?ubre, jebiga to je stvar osobnog ukusa. samo sa rekao da mi to nije odgovaraju?i termin i da se svašta svrstava u ska i/ili povezuje sa njim.
da li se ska i punk mogu zamješati. mislim da ne. barem ja nisam ?uo.
kada se nešto nazove ska/punk uglavnom je to mješavina: punk, 2-tone i reggae.
2-tone bi možda mogao biti ska i punk mješavina, no to bi bilo pojednostavljenje. ti su ljudi zabrijali na jamajkansku glazbu šezdesetih (ska, rocksteady, reggae) ali su je izvodili sa puno pankerske energije i novovalne svježine. zlobnici ?e re?i zato što nisu znali to odsvirati kao originatori. vjerovatno i nisu, no napravili su nešto novo i svoje i stekli, kako sam ve? rekao, planetularnu popularnost.
da li ima dobrih bendova koji nisu ska, a tamo ih trpaju. normalno da ima, no to je stvar osobnih preferenci.
od tzv. ska/punka meni su super mighty mighty bosstones, mu330, pilfers
volim i 2-tone bendove: specials, selekter, beat
i neke post 2-tone bendove: hotknives i toasters su ok
i onda one svakojake: mephiskapheles, skoidats, los skarnales
i siguran sam još hrpu drugih ...