Zivot bi mi bio prazan da sam to u njemu propustila! U mojoj glavi nije ni postojala lestvica ovoliko dobre svirke! I naravno nisam mogla posle njih da ocekujem neku jos dobru svirku na exit-u,moja ocekivanja bila su vise nego ispunjena. Ni sad ne mogu da verujem
I naravno kad sam stigla kuci skinula sam sve njihove albume,nasla ih na spejsu,odgledala sve snimke sa you tube-a,mada sam se plasila da me ne razocaraju...ali jos vise sam se odusevila! Kakva muzika!Kakav orkestar! Ah... Ne znam kako pre nisam imala prilike da stupim u kontakt s' nekim ska ljudima,dobrim bendovima... Baksuz. :'( Slusam ja i rege,rokic,ali ska...ne znam gde se krila ta muzika od mene
Nasla sam se skroz
Uf mnogo sam opsirna,ali morala sam da podelim ovo sa nekim ko razume(nadam se
) Jer kad pricam ljudima koji nisu to videli ne shvataju bas,ali ne bih ni ja da nisam bila...To stvarno treba videti. Dodje mi da vristim ljudima da ih cuju!
I ja sad molim i pitam sta sam propustila?Ko su ska legende? Sta da skidam? I gde se sve odrzavaju ska rege festovi? Sorry sto sam ovoliko opsirna,ali to je jace od mene
Hvala puno unapred i bicu verni ska fanatik
!
Dobro dosla sestro draga.
Nisi opsirna, dapace. Milina te je citati.
Ovakvo odusevljenje odmah me je podsjetilo i na moje pocetke kada sam i ja sam zelio dijeliti tu radost sa drugim ljudima. Uvijek sam si mislio... samo kad bi ljudi culi. "Kad bi ljudi mogli to da shvate, uzgajali bi je umjesto salate." To je sad jedan drugi stih.
Nego, da, uzivaj u ovim trenucima. Ja se sjecam kad sam otkrio ska, nisam mogao par godina nista novo nabaviti. Samo desetak kazeta sam imao i vrtio ih, vrtio u nedogled. Ska svijet je pre bogat. Ima svega. I onoga sto ce ti se manje i onoga sto ce ti se vise dopasti. Slusaj polako. Nemoj da se zagusis sa brdom muzike odjednom jer ima toliko toga da ne stignes posteno progustati sve na sto naidjes.
Apropo tog tvog dozivljaja na koncertu... sjecam se (sad vec zvucim ko Broj 1) koncerta Figli di Madre Ignota na otvorenom... to je bilo nesto fantasticno. Frajer je sviro trombon tako mocno da sam mislio da ce pocet vatromet iz njega hehehe.

I od onda si stalno brijem bas to sto si spomenula... samo da ljudi cuju. Nazalost, nisu svi tako, odmah, iz prve, impresionirani, ali malo po malo ljudi zavole te smo bas zbog toga i napravili ovaj nas Festival. Da ljudi cuju ovu nasu magicnu muziku. Da bude sto vise ljudi koji ce ostati paf kad cuju ove ritmove i ove trubadure i ja vjerujem da ih je bilo mnogo ove godine na festivalu koji su sa njega otisli odusevljeni otkricem jedne nove glazbe koja ce, nadam se, postati soundtrack njihovih zivota.
Znas, mi ovdje na Balkanu, uvijek kaskamo desetak godina za svijetom i ska se kod nas tek budi. U cijelome svijetu (od Japana do Amerike) je ska omiljen vec dugo dugo i zato smo mi sretni sto mozemo sudjelovati u jednoj pravoj maloj revoluciji na nasem podrucju. Stasaju novi bandovi, sve je vise svirki i generalno je vise ljudi koji to slusaju.
Ima tu jos mnogo toga za reci, a to mozemo u nastavku naseg druzenja na forumu. Da ne tlacim.
Sta da skidas... paaaa... ima topic preporuke iako bi ga jos puno trebalo nadopuniti. Budemo i to.
Sta bi to poslije Pasa najbolje leglo... to je pitanje... hm.
Probaj Roy Paci & Aretuska pa Western Special - Hot Jamaican Mixture.
Spook & the Guay uvijek. Tu ne mozes pogrijesiti.
Ma ima toga preko sto.

Legende i velikane zaobidji... to ti je moja topla preporuka jer su ih ucenici davno prevazisli. Na njih dodjes prije ili kasnije pa da se ne zadrzavas previse na njima. Ima, dakako, i onih koji misle suprotno.
Takodjer, Japan, o da... ja sam sad na Japanu i mnogo mi prija.

Puno pozdrava.