May 19, 2012, 01:47:13

Author Topic: The Return Of The Pannonians  (Read 1795 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
The Return Of The Pannonians
« on: January 21, 2008, 22:33:17 »
Pannonia Allstars Ska Orchestra - The Return Of The Pannonians

Ono sto Zagreb jos dugo nece moci iznjedriti i sto ce ga i dalje ciniti provincijom, poslo je za rukom Budimpesti. Skupila se ekipa mladih decki i napravili pravi big band. I dok se na nasoj sceni nadobudnici svadjaju oko, ionako siromasnog, glazbenog izricaja, ovi momci su se probili medju 10 najjacih svjetskih ska bendova.
Vec sa prvim albumom "Budapest Ska Mood" PASO su pokrenuli pravu lavinu na evropskoj ska sceni. Gotovo da nema zrmlje u srednjoj i istocnoj Europi, a tako i festivala, gdje ovi momci nisu svirali.
Njihovu vrijednost i kvalitetu odmah su prepoznali u americkom Megalith Records za kojeg su 2005. izdali i prvi album "Budapest Ska Mood". Slijedili su Babylon Focus EP i Biblical 7” vinil singl 2007.
PASO svira, kako oni sami kazu, "deep rooted traditional ska" ponekad zacinjem istocnoevropskim odnosno madzarskim etno motivima.
Binu su vec dijelili sa legendama poput: The Skatalites, Jimmy Cliff, Alton Ellis, Rico Rodriguez, the New York Ska-Jazz Ensemle, the Slackers, Victor Rice, the Aggrolites, Bad Manners, the Rotterdam Ska-Jazz Foundation, Dr.Ring-Ding, King Django, the Toasters, Open Season, Mr.T-Bone, Firebug, Babylon Circus, a na albumima su se smjenjivali gosti poput Dr. Ring Dinga ili sada Victor Ricea koji je napravio dve dub verzije pjesama.

Novi album je izasao prosle godine i samo je potvrdio ono sto mnogi vec zanaju, a to je da se Panoncima smijesi velika karijera, ako se odrze. Album je zadrzao njihov karakteristican duh sto se protezao prvijencom uz razvidno glazbeno stasanje ovih momaka u vrsne muzicare. Ovaj se album u jos vecoj mjeri nego stari naslanja na traditional ska, ali naravno, na samo njima svojstven nacin. Ima tu naravno i pregrst drugih glazbenih utjecaja.
Posto nisam bas najvjestiji u opisivanju pojedinih pjesama... kako koja zvuci i tako to, predlazem vam da si poslusate ovaj novi uradak. Necete pozaliti, odlican je.

Sa Megalitha:
If you are like me and you like the original old style of ska, but you want something that is new and refreshing, just wait till you get this on your stereo, your auditory thirst will be quenched! PASO have a very good grasp on the future of ska music, blending of up tempo skanks, bedrock Reggae riddims, 2Tone tunes and deep dub echoes are sure to please all the ska fans and especially those that are musically open to outside elements influencing the creation of this new ska sound. Listen closely for definite "Doors" inspired organs lines! Sounds like jazzy grooves and authentic Eastern European musical melodies are sure to put PASO out in the forefront of bands on the ska circuit today.

http://www.myspace.com/paso

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
Re: The Return Of The Pannonians
« Reply #1 on: February 21, 2008, 22:49:46 »

The Rifffs

• Guest
« Reply #2 on: February 25, 2008, 18:17:14 »
This is such a cool record.  We love it and we can't stop dancing. Would love to see them live!

Ska Forever!

www.myspace.com/therifffs

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
« Reply #3 on: May 04, 2008, 21:16:26 »
Novi video spot:

Babylon Focus

Offline Shnenokla

• rudeboy
  • Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #4 on: August 22, 2008, 05:34:57 »
Ja sam ovde nova.. I nasla sam ono sto sam i trazila ;D
 Zapravo,bila sam na exit-u i idem ti ja tako s' drugom po vodu i prolazimo pored world music stage-a(na kom,igrom slucaja,za 3.god. na exitu nikad nisam bila) kad ono na njemu se nesto neverovatno desava...Tri metra prasine u vis,ljudi skacu,ne verujem ocima sta se desava. Cekalo nas je neko drustvo pa smo zurili jer smo morali po njih i na smoke'n'soul. I kazemo mi njima neka ludnica od svirke se desava na world(u svakom smislu :o) stage-u. I resimo da odemo da vidimo sta se radi to tamo pa da idemo na smoke'n'soul. Mi smo upali i to se vise nije znalo gde je ko samo smo odusevljeni poceli da igramo u neverici.PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA! Nismo mogli da disemo od prasine,igrali smo igrali,nije bilo sanse da te neko zaustavi,da su hteli do smrti da nas teraju da igramo mogli su! Kad su zavrsili svi su u glas poceli da pevaju melodiju gagarin-a!Ljudi su bili odusevljeni! Krsa(vokal znate bolje od mene :D) je u jednom trenutku  usput pomenuo da je bubnjaru rodjendan i ceo world stage je ladno poceo da peva happy birthday dear drummer(i mi naravno u toj ekstazi),nisam mogla da verujem na kakvoj sam svirci bila  :o :o ;D  Gledala sam mnogo velikih izvodjaca,ali ovakva atmosfera...nikad! Zivot bi mi bio prazan da sam to u njemu propustila! U mojoj glavi nije ni postojala lestvica ovoliko dobre svirke! I naravno nisam mogla posle njih da ocekujem neku jos dobru svirku na exit-u,moja ocekivanja bila su vise nego ispunjena. Ni sad ne mogu da verujem  :D ;D I naravno kad sam stigla kuci skinula sam sve njihove albume,nasla ih na spejsu,odgledala sve snimke sa you tube-a,mada sam se plasila da me ne razocaraju...ali jos vise sam se odusevila! Kakva muzika!Kakav orkestar! Ah... Ne znam kako pre nisam imala prilike da stupim u kontakt s' nekim ska ljudima,dobrim bendovima... Baksuz. :'( Slusam ja i rege,rokic,ali ska...ne znam gde se krila ta muzika od mene  ;) :D ::) Nasla sam se skroz  ;D ;D ;D  Uf mnogo sam opsirna,ali morala sam da podelim ovo sa nekim ko razume(nadam se  ;) ) Jer kad pricam ljudima koji nisu to videli ne shvataju bas,ali ne bih ni ja da nisam bila...To stvarno treba videti. Dodje mi da vristim ljudima da ih cuju!  :D I ja sad molim i pitam sta sam propustila?Ko su ska legende? Sta da skidam? I gde se sve odrzavaju ska rege festovi? Sorry sto sam ovoliko opsirna,ali to je jace od mene  ;D Hvala puno unapred i bicu verni ska fanatik ;D!

Offline Smack!

• rudeboy
  • Hero Member
  • *
  • nema hejta za okus od grejpa
    • View Profile
    • www.klubkulture.org
« Reply #5 on: August 22, 2008, 11:00:57 »
Slušaj Oskara, on ?e te odnijeti na pravi put.   ;D
A što se ti?e ska muzike, festivala i svega ostalog što ide uz ska, došla si na pravo mjesto.

Offline koora

• rudeboy
  • Sr. Member
  • *
  • fight the power
    • View Profile
« Reply #6 on: August 22, 2008, 15:13:37 »
zakon post :)
Quote from: Oskar
Nije bitan samo ska toliko. Bitno je da se ti dobro osjecas dok pjevas.
Vazno je da dobro prasite, a na vasu mjuzu mozete puno toga dobroga nakalemiti.
Jesus is my friend

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
« Reply #7 on: August 22, 2008, 16:17:48 »
Zivot bi mi bio prazan da sam to u njemu propustila! U mojoj glavi nije ni postojala lestvica ovoliko dobre svirke! I naravno nisam mogla posle njih da ocekujem neku jos dobru svirku na exit-u,moja ocekivanja bila su vise nego ispunjena. Ni sad ne mogu da verujem  :D ;D I naravno kad sam stigla kuci skinula sam sve njihove albume,nasla ih na spejsu,odgledala sve snimke sa you tube-a,mada sam se plasila da me ne razocaraju...ali jos vise sam se odusevila! Kakva muzika!Kakav orkestar! Ah... Ne znam kako pre nisam imala prilike da stupim u kontakt s' nekim ska ljudima,dobrim bendovima... Baksuz. :'( Slusam ja i rege,rokic,ali ska...ne znam gde se krila ta muzika od mene  ;) :D ::) Nasla sam se skroz  ;D ;D ;D  Uf mnogo sam opsirna,ali morala sam da podelim ovo sa nekim ko razume(nadam se  ;) ) Jer kad pricam ljudima koji nisu to videli ne shvataju bas,ali ne bih ni ja da nisam bila...To stvarno treba videti. Dodje mi da vristim ljudima da ih cuju!  :D I ja sad molim i pitam sta sam propustila?Ko su ska legende? Sta da skidam? I gde se sve odrzavaju ska rege festovi? Sorry sto sam ovoliko opsirna,ali to je jace od mene  ;D Hvala puno unapred i bicu verni ska fanatik ;D!

Dobro dosla sestro draga.
Nisi opsirna, dapace. Milina te je citati.
Ovakvo odusevljenje odmah me je podsjetilo i na moje pocetke kada sam i ja sam zelio dijeliti tu radost sa drugim ljudima. Uvijek sam si mislio... samo kad bi ljudi culi. "Kad bi ljudi mogli to da shvate, uzgajali bi je umjesto salate." To je sad jedan drugi stih. ;D
Nego, da, uzivaj u ovim trenucima. Ja se sjecam kad sam otkrio ska, nisam mogao par godina nista novo nabaviti. Samo desetak kazeta sam imao i vrtio ih, vrtio u nedogled. Ska svijet je pre bogat. Ima svega. I onoga sto ce ti se manje i onoga sto ce ti se vise dopasti. Slusaj polako. Nemoj da se zagusis sa brdom muzike odjednom jer ima toliko toga da ne stignes posteno progustati sve na sto naidjes.
Apropo tog tvog dozivljaja na koncertu... sjecam se (sad vec zvucim ko Broj 1) koncerta Figli di Madre Ignota na otvorenom... to je bilo nesto fantasticno. Frajer je sviro trombon tako mocno da sam mislio da ce pocet vatromet iz njega hehehe. :D I od onda si stalno brijem bas to sto si spomenula... samo da ljudi cuju. Nazalost, nisu svi tako, odmah, iz prve, impresionirani, ali malo po malo ljudi zavole te smo bas zbog toga i napravili ovaj nas Festival. Da ljudi cuju ovu nasu magicnu muziku. Da bude sto vise ljudi koji ce ostati paf kad cuju ove ritmove i ove trubadure i ja vjerujem da ih je bilo mnogo ove godine na festivalu koji su sa njega otisli odusevljeni otkricem jedne nove glazbe koja ce, nadam se, postati soundtrack njihovih zivota.
Znas, mi ovdje na Balkanu, uvijek kaskamo desetak godina za svijetom i ska se kod nas tek budi. U cijelome svijetu (od Japana do Amerike) je ska omiljen vec dugo dugo i zato smo mi sretni sto mozemo sudjelovati u jednoj pravoj maloj revoluciji na nasem podrucju. Stasaju novi bandovi, sve je vise svirki i generalno je vise ljudi koji to slusaju.
Ima tu jos mnogo toga za reci, a to mozemo u nastavku naseg druzenja na forumu. Da ne tlacim.

Sta da skidas... paaaa... ima topic preporuke iako bi ga jos puno trebalo nadopuniti. Budemo i to.
Sta bi to poslije Pasa najbolje leglo... to je pitanje... hm.
Probaj Roy Paci & Aretuska pa Western Special - Hot Jamaican Mixture.
Spook & the Guay uvijek. Tu ne mozes pogrijesiti.
Ma ima toga preko sto. ;D
Legende i velikane zaobidji... to ti je moja topla preporuka jer su ih ucenici davno prevazisli. Na njih dodjes prije ili kasnije pa da se ne zadrzavas previse na njima. Ima, dakako, i onih koji misle suprotno.

Takodjer, Japan, o da... ja sam sad na Japanu i mnogo mi prija. ;D

Puno pozdrava.