Victor Rice - In America (2003. Grover Records, Megalith Records)gdje po?eti?
(kako ga zovu) dobri vic je na scenu ušao kao basist scofflawsa na njihovom prvijencu sad ve? davne 1991. godine.
nakon odlaska iz scofflawsa svirao je bas u mnogim bendovima npr.: NYSJE, stubborn allstars, skandalous allstars, version city rockers i vjerojatno najunosnijem easy star allstars (dub side of the moon i radiodread).
uz sviranje bavi se i produciranjem albuma. lista bendova s kojim je radio je stvarno pozamašna, no evo meni najdražih: adjusters, slackers, mephiskapheles, pietasters, stingers atx, firebug, moon invaders ...
ne znam da li ?ovjek ima dobar nos za bendove ili u studiju ako treba uspije od govna napraviti ?okokladu, no u zadnjih desetak godina je sigurno najtraženiji producent na sceni i meni osobno neka vrsta garancije kvalitete: ako vidim da je neki novi bend izdao album a kao producent je naveden vic rice, to zna?i da vrijedi riskirati i investirati u doti?ni album.
vic ina?e živi izme?u new yorka i sao paola, završio je muzi?ku akademiju i radi muzi?ke podloge za nekoliko satelitskih televizija. kad na?e vremena ode na turneju sa svojom tejp-mašinom i miksetom i izvodi svoj dub-show. prošle zime je trebao nastupiti i u zagrebu, no nešto se izjalovilo.
sve je to nastranu, ?ovjek je izdao i dva solo albuma: prvi "at version city" i ovaj gore spomenuti "in america". on sam svira bas i klavijature i još poneki instrument, ostatak instrumenata je odsirala uobi?anjena stubborn / version city banda. radi se o kratkim ska/reggae/dub instrumentalima od kojih svaki kao da pri?a neku svoju pri?u. odsvirani su vrlo minimalisti?ki, a opet nekako popunjeno. zvu?e vrlo hladno i daleko, a u iso vrijeme toplo i blizu. teško je to objasniti, jednostavno u?ite u svijet victora ricea.