May 19, 2012, 02:09:19

Author Topic: 18.11.2007. THE SKATALITES @ MO?VARA  (Read 3343 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dondilion

• rudeboy
  • Full Member
  • *
    • View Profile
18.11.2007. THE SKATALITES @ MO?VARA
« on: October 31, 2007, 10:44:57 »
http://www.skatalites.com/

mislim da ovom nije potrebna nikakva dodatna najava.
lloyd knibb i kompanija.
originatori dolaze po prvi put u zagreb.
to?ka.

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
Re: 18.11.2007. THE SKATALITES @ MO?VARA
« Reply #1 on: October 31, 2007, 18:12:40 »
Ja bi samo reko da bi mene bilo sram dopeljat ovakve legende u onakvu rupcagu od kluba. Da imaju respekta prema ovim umjetnicima iznajmili bi tvornicu ili vec koji klub i napravili dernek dostojan njihova imena. I dam se kladiti da bi napunili.

Offline dondilion

• rudeboy
  • Full Member
  • *
    • View Profile
« Reply #2 on: November 06, 2007, 10:08:48 »
evo i najave iz mo?vare:

NEDJELJA 18.11. • 20:00
THE SKATALITES (Jamajka)
www.skatalites.com
Iako se u današnje vrijeme izrazi poput “legendarni”, “jedinstveni” ili pak “inovativni” suviše ?esto i prili?no neopravdano koriste, sumnjamo da ?e netko imati prigovor ako upravo njih uporabimo u najavi ovog koncerta. Jer teško je prona?i bend koji zaslužuje upravo ove epitete u mjeri u kojoj to zaslužuju The Skatalites. Ovaj neponovljiv bend, ma što bend – institucija, osnovan je daleke 1964. i u samo 18 mjeseci postojanja ovi vanserijski glazbenici postavljaju temelje ska-reggae glazbenog stila ostavljaju?i iza sebe legendarne pjesme poput “Guns of Navarone”, “Man in the Street”, “Phoenix City” i druge. No, njihov rad obilježavaju bolest i smrt ?lanova pa ve? 1965. prestaju s radom. Ipak, vo?eni idejom da su The Skatelites mnogo više od samih pojedinaca, ponovo kre?u sa radom 1986. i od tada kontinuirano snimaju albume i nastupaju širom svijeta, a dva puta njihovi albumi bivaju nominirani za nagradu Grammy. Poodmaklim godinama usprkos, The Skatalites i danas imaju status velike koncertne atrakcije, pa je sigurno da ?e uspjeti u namjeri da dušu Jamajke bar na jedan dan prenesu u Hrvatsku i unesu toplinu u naše hladne zimske dane.

upad u pretprodaji: 120 kn, na dan koncerta na blagajni kluba: 145 kn
u
pad za SKATALITES i ZION TRAIN: 165 KN

Offline dondilion

• rudeboy
  • Full Member
  • *
    • View Profile
« Reply #3 on: November 06, 2007, 10:20:38 »
ljetos u rovinju je upad bio 50kn, a bila su još dva benda.

MATER LOPOVSKU !!!

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
« Reply #4 on: November 06, 2007, 13:21:51 »
Stvarno su bezobrazno skupi. Pa hoce li uopce zbog toga napunit salu? Pitanje je. Koliko ima uopce poklonika njihove mjuze u ZG-u koji su spremni dat tu paru? Ja da sam u ZG-u i da npr. ne radim i da sam student, ne bi dao. Pogotovo ne za onakvu rupu ko sto je Mochvara.

Offline dondilion

• rudeboy
  • Full Member
  • *
    • View Profile
« Reply #5 on: November 06, 2007, 14:08:22 »
bit ?e briju na stariju publiku. valjda misle da ?e ljudi do? jer je to obavezna lektira za bilo koga ko se kao kuži u glazbu.
ne znam. fakat je dosta para.
ja svakako idem, jer ne želim propustit ni jednu priliku da ih vidim i ?ujem. dok bar još ima par originalnih ?lanova me?u živima, to se ne propušta.

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
« Reply #6 on: November 06, 2007, 15:44:27 »
bit ?e briju na stariju publiku. valjda misle da ?e ljudi do? jer je to obavezna lektira za bilo koga ko se kao kuži u glazbu.

Da, bit ce da je to i bas me zanima hoce li biti i vidjenijih faca na koncertu. Ti bi nam mogao napisat i neki izvjestajcic... za nas sa jeftinijim ulaznicama.  ;) ;D

Offline dondilion

• rudeboy
  • Full Member
  • *
    • View Profile
« Reply #7 on: November 15, 2007, 12:44:44 »

Offline dread

• rudeboy
  • Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #8 on: November 17, 2007, 14:12:00 »
MATER LOPOVSKU !!!???????
to im je hvala šta su ih doveli u Zg., pravo 'rvatski nema šta uvijek zahvalni.

Offline dondilion

• rudeboy
  • Full Member
  • *
    • View Profile
« Reply #9 on: November 19, 2007, 10:36:51 »
MATER LOPOVSKU !!!???????
to im je hvala šta su ih doveli u Zg., pravo 'rvatski nema šta uvijek zahvalni.
svoju zahvalnost sam im izrazio kupnjom ulaznice ('pa?e dvije).
al da je bila preskupa - bila je.
al ajde bar nije bila gužva. 

Offline dondilion

• rudeboy
  • Full Member
  • *
    • View Profile
« Reply #10 on: November 20, 2007, 16:05:31 »
evo što je ?uli? napisao o koncertu u jutarnjem.

fotografija normalno pokazuje lloyd brevetta, koji se prije jedno dvije godine (nažalost) razišao s dugogodišnjim partnerom u ritam sekciji skatalitesa lloydom knibbom. no to je tipi?no za jutarnji. kao i lapsus cedric in brooks.
ali ajde, super da nešto piše u novinama.

Offline dondilion

• rudeboy
  • Full Member
  • *
    • View Profile
« Reply #11 on: November 20, 2007, 16:27:56 »
bilo je odli?no.
nastupili su u sastavu istom kao i u rovinju i odsvirali skoro isti set.

Lloyd Knibb
Doreen Shaffer
Lester "Ska" Sterling
Cerdic "Im" Brooks
Vin Gordon
Devon James
Ken Stewart
Kevin Batchelor
Val Douglas

razglas je bio tako-tako. instrumenti su se dobro ?uli, no mikrofoni za vokale baš nisu bili dobro narihtani. sva sre?a da se radi o uglavno instrumentalnom bendu. na prvoj ili drugoj stvari je tako nešto u zvu?nicima zagrmilo da su svi pomislili da je krepo cijeli razglas, ?ak su i oni skoro prestali svirati. na svu sre?u nije bilo nikakvih posljedica. bend se brzo sabrao i nastavio kao da ništa nije bilo.

glavna razlika izma?u ljetošnjog nastupa u rovinju i ovog mo?vari, je ta što je na otvorenom teško uspostaviti atmosferu kao u klupskoj svirci. skatalites su odsvirali i jedan i drugi koncert krajnje profesionalno, no razlika je što su mi u mo?vari izgledali kao da puno više uživaju u tome što rade.

publika je bila dobro raspoložena, rasplesna, burno je reagirala na sve uspješnice koje su odsvirane.
nije bilo gužva, svi znaju zašto.

evo i jedne fotke koju sam opalio:
po meni najraspoloženiji instrumentalist te ve?eri u jednoj od svojih odli?nih solo dionica, cedric im brooks:

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
« Reply #12 on: November 21, 2007, 11:09:13 »
Znaci stari rastura sax. Heheh. Cuo sam da od svih profesija glazbenici najdulje zive. Valjda to ovisi o kemiji koju u mozgu stvara muzika. Nadam se da se to odnosi i na nas koji je vrlo vrlo vrlo rado konzumiramo. ;D
Nadam se da si se dobro zabavio. Mene cekaju u ponedjeljak Moon Invadersi. Ne znam jesi ih cuo, ali vjerujem da bi ti se svidjeli.
Nego, sta kazes, jel bilo 150 ljudi? Po 20 € to je 3 soma, pa si misli jesu na gubitku...
Koliko uopce stane ljudi u Mochwaru?

Offline dondilion

• rudeboy
  • Full Member
  • *
    • View Profile
« Reply #13 on: November 21, 2007, 12:12:30 »
moon invaders sviraju i u ljubljani, ali mi se ne da i?i. zaredalo se i u zagrebu ponešto koncerata.
odli?ni su, meni osobno trenutno jedan od najdražih europskih bendova te ska/rocketeady/reggae/soul furke. upravo im je izašao ili im treba iza?i novi album. produciro ga je vic ruggiero.
na www.grover.de ga možeš poslušati.
mislim da ti je dobar provod zagarntiran.
imaju i side-project zvan caroloregians. odli?an instrumentalni skinhead reggae.

onaj je u jutarnjem napiso da je bilo tristotinjak ljudi.
na znam, nikad ne mogu napraviti takve procijene.
al mislim da se dosta ljudi može zgurat u mo?varu, vjerovatno više od 500.

Offline Oskar

• Administrator
  • Hero Member
  • Last train to Skaville
    • View Profile
« Reply #14 on: November 21, 2007, 12:25:32 »
Sad sam tek vidio onaj clanak iz Jutarnjeg. "Zarazni ska ritam uvijek je privlacio tinejdzere zeljne provoda". E jesu seljacine ovi nasi glazbeni kriticari.
Nego, kad si vec spomenuo projekt od Invadersa, jesi sluso Kingston Kitchen od Dr. Ring Dinga i Rotterdam Ska-Jazz-a?